Øvelse 2016

HDMVS

Feltavis

Landsøvelse 2016

Så er vi igang

Vi så klar, hvad med dig ???

Stemnings billeder fra Fredag 3 juni 2016

MORGENAPPEL 4 JUNI 2016

Hoffotograf Anna på vej til Fotosafari på en PMV.

Ildoverfald og vagtbytte

Camp ROAR

I Oksbøl har dagen stået i krigens tegn. Delingerne fra Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- & Vestsjælland har været under pres af de fjendtlige styrker, og har flere gange været i kampføling.

Allerede tidligt på eftermiddagen kom 4.deling under angreb af amerikanske enheder, støttet af Hærhjemmeværnets Infanteri- og patruljeenheder. Samtidig var lejren under konstant beskydning, hvilket medvirkede til at holde soldaterne i gang.

Der var i Landsøvelsen indlagt uddannelse i skovkamp og bykamp. Også her forsøgte fjenden at forstyrre vores aktiviteter og distriktets Quick Reaction Force måtte ud i de pansrede mandskabsvogne og yde støtte til delingen i skoven.

Angreb er det bedste forsvar og Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- & Vestsjælland’s modsvar var resolut anvendelse af aggressiv patruljering i forterrænet. Under en patruljering lykkedes det endog at kompromittere en fjendtlig observationspost og gevinsten var to rygsække, et kamera og en computer fra Særlig Støtte og Recognosceringsenhed.

Øvelsen afsluttedes lørdag aften med et større angreb på Camp Roar, som dog succesfuldt blev afvist.

Tilbage står erfaringerne fra et døgn i Oksbøl med virkelyst, soldatermæssige færdigheder og ikke mindst viljen til konstant at ville lære og dygtiggøre sig i det vi gør.

Foto og tekst. Rasmus Franck.

 

 

Webmaster

LDIOF

KN/Jan Pedersen